09.10.2023 83

Okulumuz 2007-2008 Eğitim ve Öğretim yılında hizmete başlamıştır. Çilimli ilçesi ile Cumayeri İlçelerini birbirine bağlayan yolun üzerindedir. Doğusunda Avlayan Köyü batısında ise Yukarı Avlayan Köyleri bulunmakta olup her iki köyün çocukları okulumuzda eğitim ve öğretim görmektedir. Okulumuz kaloriferle ısınmaktadır. Okulumuzun İlimize uzaklığı 20 km ilçemize uzaklığı ise 3 km’dir. Okulumuz; Yukarı Avlayan ve Avlayan Köylerinin daha önce ayrı ayrı ilkokulları varken 8 yıllık zorunlu eğitime geçilmesiyle Cumayeri ilçe merkezine taşınmış daha sonra da Yukarı Avlayan Köyü sakinlerinden İlhami Ali Turan adlı hayırsever bir şahsın tarlasını okul arsası olarak bağışlaması üzerine 18/12/2006 tarihinde yapılmaya başlanmış olup 20/07/2007 tarihinde teslim edilmiştir. 2007-2008 Eğitim ve Öğretime döneminde faaliyete geçmiştir. Arsayı bağışlayan şahsa binaen okulumuzun adı İlham Reyhan Turan olarak adlandırılmıştır. Bu arada Cumayeri’ne giden öğrenciler okulumuza devam etmiş ve ilk mezunlarını 2008 yılının Haziran ayında vermiştir. Okulumuzun İlk kurucu müdür Fatih BEZCİ olup daha sonra 2009 yılından itibaren Çilimli İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman YURTTAŞ okul müdürü olmuş, Abdurrahman YURTTAŞ’ın Çilimli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atanmasıyla yerine vekaleten Fatih BÖLÜKBAŞ atanmıştır. Daha sonra yapılan atamalarda 05/12/2014 tarihinden itibaren de Bircan ABALI atanmış olup 2022-2023 eğitim öğretim yılını da tamamladıktan sonra yaz döneminde görevi sona ermiştir.2023-2024 eğitim öğretim yılının başında okulumuza Mehmet ÖZDEMİR müdür olarak göreevlendirilmiştir.Ekim 2023 tarihi itibariyle okulumuzda görevi devam etmektedir.